Veelgestelde vragen

Hoe zit dat met bereikbaarheid, tickets en toegankelijkheid van Met Eigen Ogen? Op de meeste vragen hebben wij de antwoorden al voor je op een rijtje gezet, makkelijk toch?!

Algemeen

Met een koptelefoon op wandel je in een kleine groep een korte route door het stadhuis en beleef je in 3 verschillende ruimtes met video, geluid en licht het verhaal van Alkmaar Ontzet en de vrijheid in het verleden, heden en in de toekomst.

Ja! Daar zijn wij heel blij mee. We hebben superleuke posities en functies. Mail je ons op vrijwilligers@doss.nl 

Het is een project van Stichting Boven het Maaiveld (Els Schipper en Mirella Doss) in samenwerking met Beeldjutters en Stedelijk Museum Alkmaar.

In het monumentale stadhuis van Alkmaar, Langestraat 97, 1811 JD Alkmaar.

Data en tijden

Donderdag 31 augustus t/m zondag 8 oktober, uitgezonderd zaterdag 7 oktober

Elke maandag, dinsdag en woensdag start er elk kwartier een voorstelling / route tussen 19:00 en 21:00 uur.
Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag start er elk kwartier een voorstelling / route tussen 10:00 en 17:00 uur.

De totale beleving duurt ongeveer 45 minuten.

Niet te vroeg en niet te laat 🙂
Niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van jouw route en niet later dan 5 minuten voor aanvang van jouw route.

Elk kwartier start er een route / voorstelling. De starttijden zijn daarom heel strak, we kunnen niet op bezoekers wachten. Als je te laat bent kun je alleen aansluiten bij een volgende shift als het nog niet is uitverkocht. Als je te laat bent kunnen we je ticket helaas niet omboeken naar een andere dag.

Toegankelijkheid en bezoek

Ja! Alles vindt plaats op de begane grond, de drempels hebben een drempel-hulp en we hebben een begeleider per ruimte die eventueel kan helpen. Heb je extra begeleiding nodig? Laat het ons vooraf weten op info@meteigenogen.nl.

Speciaal voor mensen met een verminderde gehoorcapaciteit hebben we shift met een doventolk. Dat is op donderdag 5 oktober 15:30 uur. Koop je hiervoor een kaartje, dan is de route dus inclusief doventolk.

Voor kinderen vanaf 8 jaar is Met Eigen Ogen een mooie beleving. Voor kinderen vanaf 10 jaar is de inhoud beter mee te krijgen. Speciaal voor grootouders samen met kleinkinderen is er een ticketspecial ‘Hoe was dat toen oma’

Het handigste kom je lopend of op de fiets. Openbaar vervoer: het NS-station is op 10 tot 15 minuten loopafstand van het stadhuis. Met de auto: in de directe nabijheid tref je vijf parkeergarages (Grote Kerk, Singelgarage, De Vest, Overstad en Karperton) aan.

We raden bezoekers aan om vooraf of achteraf gebruik te maken van toiletten in nabijgelegen horeca of de HEMA. Het stadhuis heeft uiteraard wel toiletten, maar die liggen midden op de route en kunnen daarom niet gebruikt worden.

Ja. We maken bij Met Eigen Ogen gebruik van lichtflitsen en -effecten. Goed om daar rekening mee te houden mocht je daar gevoelig voor zijn. 

Nee. Met Eigen Ogen heeft speciale koptelefoons die op onze frequenties werken. Na elke bezoeker worden ze gedesinfecteerd.

Nee, helaas kan dat niet. We wandelen een route door monumentale ruimtes met onder andere museale kunstwerken en veel apparatuur. 

Nee, helaas zijn er op de route en in het stadhuis geen honden toegestaan.

Voorwaarden

De algemene voorwaarden van Met Eigen Ogen vind je hier

De huisregels van Met Eigen Ogen lees je hier

Het privacybeleid van Met Eigen Ogen lees je hier

Tickets

Een (voorverkoop) ticket kost € 7,50 per persoon. 
De speciale grootouder/kleinkind tickets zijn ook € 7,50 per persoon, inclusief kletspotkaartjes. Tickets aan de deur kosten € 9,00.

Omdat we met koptelefoons werken en er daardoor een maximaal aantal bezoekers per shift kunnen, zijn er geen speciale kindertarieven

Wij kunnen tot 24 uur van tevoren een ticket kosteloos voor je omboeken naar een andere dag en tijd, op basis van beschikbaarheid. We nemen geen tickets retour.

Met deze speciale tickets maak je van Met Eigen Ogen een bijzonder gezamenlijk uitje met opa / oma (grootouders) en kleinkind(eren). Bij het ticket zitten kletspotkaartjes met vragen over vrijheid in verschillende generaties. Je koopt per persoon een ticket.

Nee hoor, je kunt jouw ticket op je mobiele telefoon laten scannen. Printen hoeft niet, zonde van het papier toch?

Dit zijn de kosten die je per bestelling betaald (dus niet per ticket). De online transactiekosten bij Met Eigen Ogen bedragen €1,50

Jazeker! We kunnen maximaal 20 personen per route kwijt. En elk kwartier start er een route. Neem met ons contact op voor de mogelijkheden op info@meteigenogen.nl.

Contact

Contact

Heb je geen antwoord op je vraag kunnen vinden? Of wil je graag een persoonlijke vraag stellen? Neem dan contact met ons op!