Informatie

Met Eigen Ogen is te beleven 31 augustus t/m 8 oktober. Bekijk op deze pagina praktische info rondom data, prijzen, tijden en lees mooie achtergrondinformatie…

Data, tijden en prijzen

Data en tijden
Tickets
Over grootouder / kleinkind tickets

Met deze speciale tickets maak je van Met Eigen Ogen een bijzonder en compleet uitje met opa / oma en kleinkind(eren). Je koopt per persoon een ticket en bij het ticket zitten kletspotkaartjes over vrijheid in verschillende generaties. Ga na je bezoek in nabij gelegen horeca lekker napraten met elkaar.  Zo maak je samen mooie herinneringen.

Verteller Sinan Can

Sinan Can (Nijmegen, 1977) is een award winning documentairemaker, onderzoeksjournalist en programmamaker bij o.a. BNNVARA die met indringende documentaires als Retour Kalifaat en Bloedmineralen, de talkroute belangrijke journalistieke prijzen heeft gewonnen. In 2016 werd hij uitgeroepen tot ‘Journalist voor de Vrede’. Voor zijn documentaires trekt hij dwars door conflictgebieden en geeft hij mensen die leven onder verstikkende regimes een gezicht. Sinan geeft bevlogen Vrijheidscolleges en is als betrokken en deskundige Midden Oosten specialist geregeld te gast bij TV programma’s en talkshows.

“Je begrijpt pas wat vrijheid is als je in onvrijheid hebt geleefd.”

Het verhaal achter Met Eigen Ogen

Dit jaar is het 450 jaar geleden: 8 oktober 1573. Alkmaar Ontzet. Na een beleg van enkele weken is Alkmaar is een van de eerste Hollandse steden die het machtige Spaanse leger met succes weet te weerstaan. Een belangrijk sleutelmoment in onze geschiedenis: het markeert de geboorte van Nederland.

Met Eigen Ogen geeft je een nieuw perspectief op deze geschiedenis. Met een blik op het verleden, kijken we naar het heden en dromen we over de toekomst.
Een verhaal over vrijheid, helden en antihelden. Vrijheid van toen, in het licht van nu.

Veelgestelde vragen

Hoe zit dat met bereikbaarheid, tickets en toegankelijkheid van Met Eigen Ogen? Op de meeste vragen hebben wij de antwoorden al voor je op een rijtje gezet, makkelijk toch?!

Vrijheidsverhalen

Op verschillende evenementen voorafgaand aan Met Eigen Ogen vroegen we Alkmaarders naar hun vrijheidsverhaal: hoe zij in de toekomst vrijheid zouden willen vieren. Ook hielden we met verschillende groepen (kinderen, jongeren en volwassenen) uit de samenleving sessies rondom vrijheid. De output van al die mooie verhalen en toekomstdromen zie je straks terug in Met Eigen Ogen.

Bereikbaarheid

Stadhuis Alkmaar, Langestraat 97, 1811 JD Alkmaar
Openbaar vervoer: het NS-station is op 10 tot 15 minuten loopafstand van het stadhuis. Met de auto: in de directe nabijheid tref je vijf parkeergarages (Grote Kerk, Singelgarage, De Vest, Overstad en Karperton) aan.